IMG_0213Een afternoontea wordt in Nederland ten onrechte een high tea genoemd. Een high tea is een Engelse maaltijd, vooral bedoeld voor arbeiders en rond zes uur in de avond genuttigd.

De afternoontea is een lichte maaltijd die in Engeland tussen 15.00 en 17.00 uur wordt gegeten.

Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse tea is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine gerechtjes.

In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een cream tea of tea genoemd. Men serveert daarbij zoete en hartige gerechten. Om ruimte te sparen, is het gebruikelijk om de etenswaren op een étagère te serveren.

De KoffieMeulen biedt een compleet verzorgd afternoontea arrangement aan om met vriendinnen, collega’s of familie gezellig een middag te genieten. Wij zullen er alles aan doen om u lekker te verwennen met alle lekkernijen die onze winkel biedt.

U kunt kiezen uit 2 arrangementen:

Afternoontea ‘De Schenkerij’ (€ 21,95 p.p.)

U kunt hiervoor het best 2 uur uitrekken, zodat u uitgebreid de tijd heeft om van al het lekkers te genieten. U krijgt een goed gevulde etagère met lekkere zoetigheden zoals bonbons, macarons, scones uit eigen keuken met jam en clotted cream. Uiteraard ontbreken de hartige sandwiches niet. De theepot kunt u onbeperkt vullen door een keuze te maken uit de meer dan 120 melanges. Natuurlijk kunnen wij u hierbij altijd adviseren.

Afternoontea ‘De KoffieMeulen’ (€ 25,95 p.p.)

Bovenstaand arrangement wordt uitgebreid met vers fruit, glaasje verse jus d’orange of troebele appelsap. Tenslotte eindigt u met een heerlijk glaasje Prosecco.

Beide arrangementen zijn alleen beschikbaar op reservering, vanaf 2 personen. U kunt reserveren per e-mail of bij één van onze medewerkers.