HOE KOFFIE TE BEWAREN

De vijanden van koffie zijn lucht, licht, warmte, vocht en te sterke geuren. U kunt uw vers gebrande koffie dus het beste bewaren op een koele, droge en donkere plaats. Zet gemalen koffie niet in de koelkast. De condens tast namelijk de oliën aan en daarmee de smaak en het aroma van de koffie. U kunt uw verse gebrande koffie, als het gemalen is, maximaal 10 à 14 dagen bewaren.

HET GEHEIM VAN GOEDE KOFFIE

Volgens De KoffieMeulen is het geheim van een goede koffie, koffie dat vers gebrand en gemalen is. En natuurlijk goed bewaard zodat de aroma en de smaak van de koffie niet verloren gaat!

TIPS VAN DE KOFFIEMEULEN

Graag geven wij u een aantal tips om de fijne aroma’s en de bijzondere smaak van de vers gebrande koffie zo lang mogelijk te bewaren:

GEBRUIK ONGEMALEN BONEN

Investeer in een koffiemaler en koop ongemalen koffiebonen. Maal alleen de hoeveelheid die u nodig heeft. Hierdoor worden de heerlijke aroma’s en de smaak van uw koffie zolang mogelijk bewaard.

BEWAAR DE KOFFIE AFGESLOTEN

Houd de koffie in de verpakking. Kies een ondoorzichtbare bewaarbus die zoveel als mogelijk luchtdicht kan worden afgesloten. Een weckpot met rubberen ring is ook prima, mits u deze dan wel op een donkere plek bewaart.

KOFFIEBONEN LANGER HOUDBAAR

Koffiebonen kunt u langer bewaren dan gemalen koffie; ongeveer drie tot zes weken in een luchtdicht afgesloten bus. Als de bonen luchtdicht verpakt zijn, kunnen ze zes maanden bewaard worden.