Koffie

Koffie is een meestal warm genuttigde drank, die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant. Deze zaden worden koffiebonen genoemd. Tijdens het branden van de koffiebonen ontstaan zo’n 700 verschillende chemische stoffen.

De gebrande koffiebonen worden gemalen en ongemalen verkocht. De koffie die wordt verkocht is meestal een mengsel van gebrande zaden van twee (botanische) koffiesoorten: Coffea Arabica en Coffea Robusta. Het verschil tussen de twee soorten koffiebonen zit met name in de smaak en het cafeïnegehalte: Arabica-bonen hebben een mildere smaak en bevatten ongeveer 70% minder cafeïne dan de Robusta-bonen, die voor een meer pittige smaak kunnen zorgen.

In onze webshop

[fusion_products_slider picture_size=”auto” cat_slug=”koffie-2″ number_posts=”8″ carousel_layout=”title_below_image” autoplay=”yes” columns=”4″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” show_cats=”yes” show_price=”yes” show_buttons=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]