Koffie zorgt voor uitdroging, maakt je sneller nuchter en zou slecht voor je gezondheid zijn. De verhalen en mythes over ons geliefde drankje komen je vast bekend voor. Maar wat moet je nou wel of niet geloven? De KoffieMeulen weet raad. Handig, want voortaan kun je op een verjaardag die ene verzinsel over koffie gewoon ontkrachten!

“Koffie is slecht voor je, drink je niet te veel?”

Deze uitspraak is zeker niet waar. Onderzoekers zijn zelfs van mening dat koffie goed voor je is! Koffie helpt namelijk diabetes voorkomen, verlaagt het risico op ziektes en verbetert je denkvermogen. Een koffie op je werk of op school kan dus prima!

“Te veel alcohol op? Neem een kopje koffie dan ben je zo weer nuchter”

Het zou handig zijn zo voor op een zaterdagavond, maar helaas. Cafeïne zorgt wel dat een persoon onder invloed van alcohol iets alerter wordt. Maar echt nuchter worden zit er niet in.

“Je drinkt koffie voor de dorst? Kijk maar uit, van koffie droog je uit”

Ook in deze mythe zit geen waarheid. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verschil zit op het gebied van hydratatie tussen mensen die water drinken of koffiedrinken. Cafeïne heeft slechts een licht waterafstotend effect.

“Een kop koffie beïnvloed je rijprestaties”

Cafeïne heeft inderdaad invloed op hoe alert je bent in het verkeer. Het zorgt ervoor dat je vermoeidheid wordt onderdrukt en je beter op de weg let. Voortaan dus ook in de auto genieten van heerlijke koffie. Dit kan gemakkelijk met de Emsa Travel Mug!

Ontdekt jouw favoriete koffie bij De KoffieMeulen

Niks weerhoud je er nog van een heerlijke kop koffie van De KoffieMeulen. Kom langs in één van onze winkels voor meer informatie over de verschillende soorten melanges.