De maanden juni en juli staan bij De KoffieMeulen in het teken van Japanse theesoorten. Japan staat namelijk bekend om haar zeer bijzondere theeën van superieure kwaliteit. Wist je dat Japanse thee altijd groen is? En vaak een zoete, kruidige smaak heeft?

Heerlijke groene theeën uit Japan

Hoewel de thee tussen de streken onderling wel kan verschillen van smaak, zijn het vooral de plukperiode en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten. Doordat Japanse theeën van hoge kwaliteit zijn, kan de trektijd kort worden gehouden en hoeft de temperatuur van het water niet zo hoog te zijn. Maak kennis met 4 bijzondere groene theesoorten:

Japan Gyokuro 

Gyokuro thee is een thee van topkwaliteit. Het is een van de duurste theesoorten in Japan en is slechts eenmaal per jaar te oogsten. Ongeveer 3 weken voordat de theeblaadjes geoogst worden, krijgen de planten schaduw. De schaduw zorgt ervoor dat de blaadjes veel theanine ontwikkelen en dit is gunstig voor de smaak! De theanine zorgt er namelijk voor dat de thee een heerlijk zoete smaak krijgt. Door de schaduw krijgen de blaadjes een extra groene kleur. Deze bijzondere Gyokuro thee bestelt u nu per 100 gram voor €22,95.

Japan Sencha

Sencha is de meest populaire en meest gedronken thee in Japan. De theeblaadjes lijken niet op blaadjes, maar op naaldjes. De blaadjes zijn namelijk zo opgerold en gedroogd dat het net naalden lijken. De goedkopere variant van sencha wordt “bancha” genoemd. Japan Sencha thee is fris-aromatisch en aangenaam mild. De kleur van de thee is goudgroen. Verkrijgbaar voor €10,00 per 100 gram. 

Japan Genmaicha

Japan Genmaicha is een bijzondere groene thee. Het is namelijk een mix van groene thee met gepofte rijst. De rijst wordt geroosterd en aan de groene thee toegevoegd en geeft de thee een unieke, warme, zoete smaak. De theeblaadjes in deze thee zijn meestal afkomstig van de sencha theeblaadjes of banchathee. Benieuwd hoe de Japan Genmaicha in het echt smaakt? U bestelt de thee voor €8,00 per 100 gram.

Japan Bancha

Japan Bancha thee is de klassieke alledaagse thee van de Japanners. De smaak is zeer zacht en discreet en is dan ook lekker bij de maaltijd. Bovendien bevat de Bancha veel calcium en ijzer. Deze thee is geschikt voor zowel groene thee beginners als echte liefhebbers. De Bancha is afkomstig van dezelfde theestruik als de Sencha. De bladeren van Bancha worden na de oogst van de Sencha geoogst, de eerste Bancha oogst is in juni en de tweede in de herfst. Bestel deze heerlijke alledaagse thee online bij De KoffieMeulen voor €8,00 per 100 gram.