Chai Thee is een beroemde thee afkomstig uit India. Het bijzondere aan deze thee is dat er naast theekruiden ook opgeschuimde melk en specerijen zoals kaneel en kruidnagel worden toegevoegd. Hierdoor is de Chai Thee niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond! De KoffieMeulen heeft verschillende soorten Chai Thee in haar assortiment. Daarom vertellen wij graag meer over dit exclusieve theesoort.

Wat is Chai Thee?

Chai betekent in het Indiaas ‘thee’, om het duidelijk te houden wordt het in Nederland Chai Thee genoemd, wat eigenlijk dubbel op is. Elke regio in India heeft haar eigen recept, waardoor er niet één vast recept voor deze thee is. In principe bestaat Chai Thee uit de volgende vaste ingrediënten: theekruiden (met name zwarte thee), specerijen, melk en zoetstof.

Wat betreft de specerijen wordt er gevarieerd met kaneel, kruidnagel, noodmuskaat en zoethout. Voor de benodigde melk wordt in India buffelmelk gebruikt. Bij De KoffieMeulen gebruiken wij natuurlijk heerlijke Nederlandse volle koeienmelk.

Hoe gezond is Chai Thee en hoe maakt u het?

Diverse onderzoeken tonen aan dat Chai Thee een positieve werking heeft op de gezondheid van uw hart, spijsvertering en bloedsuikerspiegel. De effecten na één kopje thee blijven natuurlijk wel moeilijk te beloven, maar gezond is het zeker!

 Proef Chai Thee bij ons in de winkel of bestel online!

Waar wacht je nog op? Probeer de Chai Thee met uw vriendinnen of familie bij één van onze vestigingen. Of koop de Chai Thee bij ons in de winkel of online en ga aan de slag met uw zelfgemaakte Chai Thee. Vergeet ons natuurlijk niet het resultaat te vertellen!